Drie landen in een dag
Door: Carry
Blijf op de hoogte en volg Carry
08 Juni 2013 | Duitsland, Woringen
Ik geloof dat ik deze titel al eens eerder heb gebruikt maar het is makkelijk en ook nog waar.
De inwendige wekker van Geer loopt al om 10 voor 6 af , hij is alleen vergeten dat dit nog de Griekse tijd is ; Het is dus pas 10 voor 5!!
Klaar wakker is hij en probeert mij mee te krijgen, maar dit is me toch echt nog te vroeg en ik blijf heerlijk nog een uurtje liggen. En zelfs dan ben ik nog op voordat de vogels beginnen te fluiten.
We hebben flink wat kilometers voor de boeg vandaag dus eten we snel ons ontbijt en rijden dan weer de autosnelweg op. Saai is dit eerste stuk wel maar na het Gardameer wordt zelfs de natuur naast deze weg weer prachtig als vanouds.
In Brixen (Bressano) gaan we van de tolweg af, we moeten 35 euro neertellen voor het stuk vanaf Ancona. Veel geld, maar het scheelt wel flink in tijd. Voorgaande jaren reden we de weg die naast de tolweg loopt, heel erg mooi maar het schiet niet echt op.
Omdat we weer te laat zijn om in Ehrwald nog met de kabelbaan omhoog te gaan naar de top van de Zugspitze, besluiten we dit keer om in Innsbruck de Bergisel Olympiaschans te gaan bekijken.
Iedere keer als we door Innsbruck rijden zien we dat ding hoog boven de stad uit torenen. Maar nog nooit zijn we boven geweest.
Dus pakken we het kabelbaantje en tuffen we de 250 meter naar boven.
Vanaf de schans heb je een prachtig uitzicht over de grote stad en de omringende bergen. De laatste weken is er nog erg veel sneeuw gevallen wat uitzonderlijk is voor deze tijd van het jaar.
De schans is gebouwd in 2002 en heeft plaats voor 28000 toeschouwers en doet vooral dienst in januari als derde in de rij van het Vierschans springen toernooi.
In de zomer wordt hij bijna dagelijks door de atleten gebruikt voor trainingen. Dan wordt deze kunstvezelbaan met water besproeid in tegenstelling tot in de winter wanneer hij met een laag van 30centimeter sneeuw wordt bespoten.
Pas als je boven aan de rand van de afsprong staat zie je hoe verschrikkelijk hoog het is. En hoe ironisch: de atleten die hier springen zien aan het einde van de schans, met alleen een smalle weg er tussen, het kerkhof liggen. Wat Geer de opmerking ontlokt van: "Hier komen diegenen terecht dier het niet haalden" :)
Na nog wat te hebben gedronken in het restaurant van de toren rijden we naar Mac Donalds (de eerste deze vakantie!) zetten het dagboek van twee dagen online, en rijden dan in een uur en drie kwartier het mooie stuk door Oostenrijk. Ondanks dat we deze weg nu voor de zevende keer rijden blijft het mooi en zeker met zoveel sneeuw op de bergen.
Om een uur of negen rijden we de autoweg af en zetten we het busje aan de rand van een bos buiten het kleine dorpje Wöringen. Het is genoeg voor vandaag voor chauffeur zowel als voor bijrijdster!
Morgen de laatste kilometers.
Route: San Pietro Terme-Bologna-Verona-Trento-Bolzano -Brixen-Brennero-Matrei-Innsbruck-Telffs-Mieming-Fussen-Memmingen-Woringen
Gereden kilometers : 606
GPS: N 47.55.285 E 10.11.322
09 Juni 2013 - 20:13
Henk Jaspers:
tja schrijverscollectief -GeBeCar- uit is de pret , dit is niet aleen voor jullie
maar ook voor degenen die van jullie verhalen mochten genieten.
in gedachten ben ik bij jullie geweest , bij een beklimming bij een prachtig strandje prachtige
uitzichten iedere keer hetzelfde maar steeds weer anders, niet te vergeten het lekkere
eten vergezeld van de nodige koude biertjes.
de mensen die jullie ontmoet hebben , het bussie -het/ze leeft nog- dat braaf zijn best gedaan heeft.
bedaaaank voor de mooie verhalen
zeker tot een volgend reisverslag.
P.S. ik begrijp waarom er geen laatste foto is van jullie glunderende gezichten
volgende keer -voor de laatste dag-handschoenen, dikke broeken en truien meenemen!!!!!!!
09 Juni 2013 - 23:10
Lonnie:
Jammer dat jullie reis weer ten einde loopt! Ik heb genoten van jullie mooe plastische verhalen. Alsof ik er bij was! wat schrijven jullie animerend en geest- en zintuigen prikkelend!
Mooie foto van schildpad. Triest dat ze zo geleden lijken te hebben van de ramp.
Ik hoop dat jullie nog vele mooie reizen maken met dito- verhalen.
Ik verheug me er al op.
Bedankt!
Liefs , Lonnie. -
09 Juni 2013 - 23:13
Katinka:
Het is nu zondagavond... Als alles goed is zijn jullie veilig weer thuis, is de macaronisalade achter de kiezen en slapen jullie lekker in jullie eigen bedje(s)... Ik sluit me helemaal aan bij mijn bovenbuurman Henk. Ik heb alweer genoten. Heerlijk! Zo'n kostenloze reis, inclusief spijs, drank en amusement! Weet dat ik jullie reisbureau overal aanbeveel! :-):-):-) Slaap lekker, ik ga lekker nadromen over alle Griekse avonturen... Tot 'ons' volgende uitstapje!
Dikke welkom-thuis-knuffel van mij! Xxx -
10 Juni 2013 - 13:48
Katja En Alex:
hoi vakantiegangers
Wat is het weer snel omgegaan, ik verheugde me elke dag weer om jullie verslag te lezen.
zal wel weer even wennen worden aan het werk en huis regiem.
Bedankt voor het mogen meegenieten van jullie vakantie. -
10 Juni 2013 - 20:47
Annet En Henk Massen:
Jammer dat het voor jullie alweer bijna voorbij is, iets waar je zo lang naar uitkijkt blijkt altijd zo voorbij. Maar dan kun je weer gaan plannen voor de volgende reis.
Sardinië bevalt heel goed hele mooie stranden mooie cp hele aardige mensen, ik mis alleen het Griekse eten voor de rest vind ik het hier zelfs mooier dan in Griekenland. Goede reis terug nog, groetjes Henk en Annet -
11 Juni 2013 - 13:46
Yvonne Sormani:
Die schans is ook hoog. Er ligt ook eentje in de buurt bij Innsbruck. Geer, wat een galgenhumor ha ha. Daar hou ik wel van!!