Zbogom Hrvatska....
Door: Gerard
Blijf op de hoogte en volg Carry
30 September 2012 | Nederland, Sittard
Traditiegetrouw (inmiddels) worden we in de Kakert opgewacht door Joep, Adrie en Mia. De tafel is weer gezellig gedekt met allerlei lekkers, dus we kunnen meteen aanvallen en vertellen in vogelvlucht nog eens de belangrijkste momenten van onze reis. Ze hebben natuurlijk meegelezen in ons dagboek dus we kunnen direct inzoomen op speciale momenten.
Wat hebben we weer veel gezien. Dit reisdagboek is voor ons, samen met de taloze foto’s en filmpjes die we weer geschoten hebben, een echt houvast om alles weer eens voor de geest te halen. Eigenlijk is dat weer een beetje opnieuw de reis beleven en dus nog eens genieten.
Want dat genieten hebben we weer eens gedaan! Alles is goed gegaan, geen narigheid onderweg, als ik die paar wespensteken niet mee tel. Wat een prachtige land met zijn vriendelijke mensen.
Onderweg hebben we ons vaak moeten bedwingen om niet wéér een zijweg in te slaan en niet weer een eiland erbij te pakken. Je komt gewoon tijd te kort al zullen veel mensen de wenkbrauwen fronsen als je vertelt dat je vier weken op pad bent geweest. ;)
Maar zowel Car als ik kunnen er nooit genoeg van krijgen en hebben nooit het gevoel dat we het nu wel gezien hebben en terug naar huis willen. Het is natuurlijk ook wel een enorm voordeel van te kunnen rond trekken en niet gebonden zijn aan één stad of streek. In principe hebben we elke dag weer een nieuwe plek en zijn we vrij om te gaan en te staan waar we willen. Voor mij, en inmiddels voor Car, de ideale manier van reizen.
Geen kritiekpunten dan? We kregen namelijk van diverse mensen al de vraag wat nou mooier is. Kroatië of Griekenland waar we de afgelopen reizen zo lyrisch over waren? Die vraag hebben we ons tijdens onze reis ook een paar keer gesteld. Maar dat soort vergelijkingen gaan altijd mank. Het is gewoon niet te vergelijken en we kwamen steeds weer op datzelfde zinnetje uit: "Kroatië is prachtig, maar anders prachtig dan Griekenland." We hebben enorm genoten van het prachtige uitzicht als we over de hoge kustweg reden. Maar de plaatsen waar je dan naar het water kunt zijn door de vaak steile rotsachtige kust beperkt. Je zit dan ook meteen in een dorp(je) of stad(je). Natuurlijk zijn er die weggetjes en paadjes waar je ook op die stille plekjes kunt komen, maar dan zul je de auto boven achter moeten laten en een stuk moeten lopen en vaak flink moeten stijgen en dalen. En we vinden het altijd zo lekker als je “je huisje” met eten en koele drank binnen handbereik hebt. Griekenland is wat dat betreft voor campers gewoon een walhalla. Door zijn toegankelijke en veelal vlakke kust met grote (zand)stranden heb je het daar voor het uitkiezen. Hier hebben we wat harder moeten zoeken en wat meer moeten manoeuvreren.
Maar we moeten niet klagen, of zoals mijn dochter het omschreef: “Pap, je bent gewoon verwend”. Ze heeft het bij het rechte eind en niet alleen door de materialistische dingen, maar Car heeft daar een groot aandeel in gehad. Haar opgewektheid, lieve zorgen, lekkere hapjes, enthousiame, reisvoorbereiding, kortom haar nabijheid tijdens deze reis maakte het voor mij weer eens fantastisch. Ik hoop dat ik dat voor haar ook was ondanks mijn gefoeter en geknotter soms onderweg. (Ik ben nou eenmaal niet de meest geduldige…)
Voor dit jaar zijn er geen reisplannen meer. De vrije dagen zijn op. Maar we mogen weer terugkijken naar een fantastisch reisjaar met zijn tweeën met veel korte en langere reisjes, weekendje en uitstapjes.
Beste lezers; we vonden het weer hartstikke leuk dat jullie weer virtueel een beetje met ons meegereisd zijn en hoop dat we ons enthousiasme en reisplezier een beetje op jullie hebben kunnen overbrengen. Misschien hebben we jullie wel op ideeën gebracht voor een komende reis of hebben we je weer een beetje teruggebracht naar plekken waar jullie in het verleden ook geweest zijn.
Katinka, Bertine, Yvonne, Katja en Alex, Tammie, Susan, Adrie en Joep, Mia, Denise, Godelieve, Jeanny, Zjwaegelke, Jack, Annet en Henk, Tilly, Victoria, Carolinne, Katja, Astrid, Geertje, Guido, Rene en Anja en ook al 'reageerders' op facebook bedankt voor jullie commentaar op onze stukjes. Voor ons is dat onderweg altijd leuk om te lezen.
Een extra bedankje aan Joep en Adrie, Mia (de vroedrouw ;)) en René en Anja voor het verzorgen van de veestapel op de Kakert en Denise voor de plantjes en post op mijn Zitterse residentie. Zonder jullie kunnen wij nou eenmaal niet zo onbezorgd en lang op reis gaan. Super dat jullie elke keer weer klaar staan!
Tot de volgende reis!!
30 September 2012 - 09:32
Guido Ritzen:
Hallo Carry en Gerard,
Welkom thuis !
Fijn dat jullie weer zo genoten hebben EN wij hiervan hebben kunnen meegenieten...
Ik ben benieuwd waar de volgende reis ons weer naartoe zal brengen.....
Nu heel even uitrusten.... en dan (helaas) weer aan het werk !
Groetjes en tot snel !
Guido, Lilian en Tim -
30 September 2012 - 19:16
Nicole Janssen:
Hoi Carry en Gerard,
Ik heb weer met veel plezier jullie reisverslagen gelezen. En daarbij steekt altijd een tikje jaloezie de kop op. Ooit hoop ik dit ook te kunnen doen met mijn partner. Op dit moment is dat helaas niet mogelijk met pubers en tieners in ons gezin.
Veel sterkte morgen bij jullie bazen. Je moet maar zo denken, dat brengt weer nieuwe verlofdagen met zich mee en daarmee weer nieuwe vakantieplannen.
groetjes
Nicole -
30 September 2012 - 20:09
Denise:
LIKE!!!!
Maar ben wel een beetje blij dat jullie weer terug zijn :)
X -
01 Oktober 2012 - 08:19
Yvonne :
Welkom thuis! Ik heb wederom genoten van jullie verslagen. Jullie zijn ware reiskunstenaars met de bus, super. Jullie hebben Kroatie goed neergezet, het is een prachtig land en...jullie hebben ons ook weer lekker gemaakt, wellicht gaan we in het voorjaar ook weer.
Het ga jullie goed en wij maken ons nu klaar voor een rondreis door Marokko. -
01 Oktober 2012 - 09:55
Yvonne Sormani:
Gerard en Carrie, jullie ook heel erg bedankt voor de reisverslagen. Het was net of ik zelf ook een beetje op vakantie was. Ja Gerard, jij hebt aan Carrie een lieve vriendin en ook al heb je dan wel een geknotterd, ook jij bent lief en gezellig. Tot ziens op je vertrouwde werkplekje. -
02 Oktober 2012 - 11:12
Annet Massen:
Hey Gerard en Carry.
En dan begint het gewone leven weer, maar met weer heel veel mooie herinneringen die niemand je af kan nemen. Die je iedere keer weer opnieuw beleeft als je de verslagen leest en foto's kijkt, of als je de verslagen van andere leest die de zelfde kant op zijn gegaan als je zelf.Inderdaad kun je Kroatië niet vergelijken met Griekenland, maar ik vond wel de dingen die ik mis in Griekenland die heb je in Kroatië, en ook andersom. De camper is voor ons een van de beste dingen die we ooit gekocht hebben, wat een plezier heb je hiervan. We zijn net terug van 12 dagen Bretagne, was weer geweldig hebben weer op prachtige plaatsen gestaan, boem aan zee, die goed tekeer ging, genieten. Wel een nieuwe accu moeten kopen de oude deed het nog maar voor 30%, en daar kom je de avond niet mee door.En voor de eerste keer heb ik een zeehondje gezien voor de rose kust van Bretagne.Nu weer lekker dromen van de volgende reis, dat is ook weer leuk om tekijken en plannen en uitzoeken wat je dan alweer allemaal kan gaan bekijken en van kan gaan genieten.
Dus werk ze en plan ze.