Zonder zon zuidwaarts
Door: Carry
Blijf op de hoogte en volg Carry
06 September 2012 | Kroatië, Crikvenica
Lovran blijkt nog een alleraardigst plaatsje te zijn, zo ontdekken we gisteravond tijdens een kleine wandeling. Vanaf het marktplein slingeren tientallen kleine steegjes, hoekjes en straatjes door het dorp dat aan de buitenkant zo weelderig aan doet met zijn prachtige villa's met tuinen als parken. En we zijn dus niet weggestuurd! Hoewel het busje wel opvalt aan de verder verlaten kade van het kleine haventje.
Als we wakker worden is het bewolkt en druilerig maar toch heerlijk om even een duik te nemen. Na het ontbijt vertrekken we zuidwaarts langs de Jadranska Magistrala. De kustweg loopt helemaal tot Dubrovnik dat zo'n 600 km zuidelijker ligt.
Het is schitterend rijden met uitzicht op de vele eilanden voor de kust en de bergen aan de andere kant. Na Rijeka worden de baaitjes wat talrijker en beter bereikbaar en dan begint zowaar een beetje het 'Gevoel' te komen.
In het kleine plaatsje Novi Vinodolski doen we even boodschappen bij de Lidl en parkeren het busje aan 'weer' een haventje.
De zon laat het afweten maar we besluiten om hier toch het water in te gaan. Geer wil snorkelen en ik wil het leren. Maar na een aantal , kleine, pogingen geef ik het op, niks voor mij zo'n ding in mijn mond.
Al snel zie ik Geer een eindje uit de kust op z'n gemakje snorkelen en terwijl Beau paniekerig langs de kant kijkt waar zijn surrogaatbaasje is gebleven, blijf ik dicht langs de kant zwemmen, de golven slaan op de rotsen en water is water, of je dat nu dicht bij de kant voelt of iets verder weg!
Na een uurtje breken we de boel weer op, het wordt steeds stormachtiger. De Bora wind steekt op en de zon, die zich vanmiddag te weinig liet zien,blijft achter een grote wolk steken. Een aantal kilometers verder verlaten we de grote weg, we zien in de diepte een klein dorpje met haventje, Kerovica, en we besluiten daar de middag en de avond door te brengen.
De wind gooit roet in het eten, barbecuen kunnen we vergeten. Dus gooi ik alles in een pan en met uitzicht op een prachtige ondergaande zon die tussen de eilanden in het water zakt genieten we van de 4de avond in Kroatie.
Gereden kilometers: 78
Route: Lovran—Rijeka—Crikvenica—Kerovica
N 45 06.181 E 014 50.619
11 September 2012 - 09:52
Yvonne Sormani:
Mooie foto's en leuk verslag. Ik beleef het helemaal mee. Ik ben ook al eens in die streek geweest, meer dan 20 jaar geleden.