Dag 5: 14 mei 2011: Nog meer valleien
Door: Carry
Blijf op de hoogte en volg Carry
14 Mei 2011 | Turkije, Göreme
Het weer lijkt vandaag iets beter te worden als gisteren dus we wagen het erop en gaan de lange wandeling maken die ik al een paar dagen in gedachten heb!
Het is de bedoeling om via de Zemivallei , terug door de Longvallei te lopen .De Zemivallei ken ik nog van 3 jaar geleden, toen ik er met Mia heb gewandeld. We moesten toen jammer genoeg halverwege terugkeren omdat het daar 10 meter steil omhoog ging. Ik heb het toen wel geprobeerd, maar ben helaas op mijn kont teruggegleden naar beneden .
Nu is Gerard erbij en kunnen we het wel erop wagen. Het pad dat toen nog echt een goed begaanbaar onverharde weg was, is na de heftige regenval van de laatste weken echter veranderd in een snel stromend riviertje waar overal kleine watervalletjes doorheen stromen omdat het pad op sommige plaatsen compleet weggeslagen is. Dus een makkelijke wandeling wordt het zeker niet. Als we bij het steile stuk dat omhoog leidt aankomen, zie ik dat er langs de helling nu een touw gespannen is en met Gerard voorop lukt het ons toch wel met enige moeite om hoog te komen. Spijt hebben we niet dat we nu in deze vallei wandelen want het is het avontuur zeker waard. Op sommige plekken wordt het pad onbegaanbaar doordat er grote rotsblokken naar beneden zijn gekomen. Gelukkig dat dit niet gebeurd is toen wij er liepen. Aan het einde van deze vallei moeten we ergens rechtsaf naar het pad dat naar de Longvallei moet leiden. Helaas, je kunt hier nergens van op aan, dus ook niet van deze weg. Na 4 km. lopen zien we de vallei wel beneden ons liggen, maar we eindigen op een dood eind en moeten dus weer dat hele shit stuk terug. We proberen nog wel om ergens naar beneden te komen maar het grote grasveld dat in ons blikveld ligt en waarvan je denkt dat het gewoon doorloopt, eindigt in een honderden meters steile afgrond.
Als we teruglopen we en denken dat we bijna aan de grote weg zijn, zien we een afkorting waar ontzettend veel bussen op ongeveer 200 meter staan. Dus vol goede moed lopen we er op af, en staan we WEER aan een steile afgrond! Gezichtsbedrog dus. Weer omlopen dus, en door het dorpje Uchisar de redelijk bekende weg door de Pigeonvallei terug. Gelukkig weten we dat in deze vallei Hassan met zijn heerlijke thee op ons wacht. Hij is blij verrast om ons weer te zien en we nemen de tijd om rustig bij te komen van de vermoeienissen. Als ik hem vraag of hij zijn hele zootje sávonds weer mee naar boven de berg op neemt zegt hij dat hij de spulletjes daar achterlaat in een kastje dat afgesloten kan worden. En als ik hem dan eigenlijk een beetje tegen beter weten in vraag hoe hij weer naar boven komt, zegt hij heel adrem, met zijn ene tand in de mond: "I call the helicopter!!!" Ik spuug bijna mijn thee uit, zo moet ik lachen, waar hij dan weer dubbel van ligt, want zoveel humor heeft hij ook wel. We beloven om de foto's die gemaakt zijn naar hem op te sturen en hij belooft mij om me warme sokken voor de winter te sturen! Dus Geer, je weet wat je te wachten staat!
Onder in het dorp lopen we nog even bij Kemal en de Nederlandse Barbara binnen, de eigenaars van het hotel waar ik 3 jaar geleden heb gelogeerd. Het weerzien is hartstikke leuk, ze nodigt ons uit voor een drankje en vertelt ondertussen honderduit over de wandelingen die we nog kunnen maken.
Als ik haar vraag of we dinsdagavond bij haar kunnen eten is ze enthousiast maar vraagt om haar op maandag er nog even aan te herinneren.
Uit beleefdheid vraagt Geer haar wat we schuldig zijn voor de drankjes, maar in een adem komt TL 8,50 naar buiten rollen.... tja we meenden toch echt dat ze ons iets aanbood? Genereus geven we haar TL 10,- maar of we op dinsdag nu nog bij haar gaan eten, daar moeten we nu nog even over nadenken ;)
Eigenlijk moet ik er wel om lachen, want zo zakelijk was ze dus 3 jaar geleden ook al. Maar goed.
Na ons een beetje opgefrist hebben lopen we het dorp weer in om te gaan eten bij hetzelfde restaurantje waar we gisteravond ook waren. Van de buitenkant leek het tien keer niks, maar van binnen was het hartstikke gezellig, leuke bediening, zalig eten en spotgoedkoop. Dus wellicht worden we daar de resterende avonden vaste klant!.
14 Mei 2011 - 17:12
Sabine:
Heerlijk hoe jullie samen genieten van jullie vakantie en jullie zullen wel moe zijn van al het klimmen, klauteren en alle avonturen.
groetjes van ons, Sabine -
14 Mei 2011 - 17:21
Bertie:
Hoi Carry en Gerard, een echte verrassings-vakantie zo te lezen hé Gerard, nog fijne"wandeldagen".
Groetjes Bertie. -
15 Mei 2011 - 05:54
Susan:
Hoi Carry en Gerard
Allereerst Carry, van harte gefeliciteerd en een dikke poen voor je verjaardag.
Heb jullie verslagen even bijgelezen, ben net zelf terug van een paar dagen aan zee.
Het was heerlijk om er even uit te zijn.
Jullie vermaken je ook goed en de foto's zijn weer leuk.
Liefs en tot gauw maar weer, nog veel plezier he!