Verjaardag en regendag
Door: Carry
Blijf op de hoogte en volg Carry
13 Mei 2011 | Turkije, Göreme
Als ik om 10 over 3 vannacht wakker word om naar de wc te gaan, word ik al luidkeels toegezongen door Gerard en ik krijg een klein pakje in mijn handen geduwd! Wat een verrassing, het is het pakje dat ik gisteravond zelf heb laten inpakken bij de juwelier met daarin een ring en een bijpassende armband. De dag ervoor heb ik die samen met Gerard uitgezocht, en ik ben er zo verschrikkelijk blij mee. De stenen in de zilveren ring en armband zijn turkoois. De oorbellen die erbij horen heb ik 3 jaar geleden al gekocht toen ik met Mia (mijn tante) hier was.
Na nog een paar uurtjes slaap, staan we alweer vroeg naast ons bed. Het zonnetje laat zich maar deels zien, maar we zijn optimistisch en willen toch nog een flinke wandeling maken. Helaas, als we buiten zitten te ontbijten valt de regen met bakken uit de hemel en vluchten we met onze spullen het restaurantje in, waar het heerlijk warm is. We proberen nog steeds om wat foto's bij het dagboek te plaatsen maar op de een of andere manier lukt het niet, jammer genoeg.
Als het buiten weer iets opklaart pakken we onze jassen en rugzakken en besluiten we om een beetje in de buurt te blijven en dus lopen we het dorp uit, richting de vele sprookjesachtige cavehotels met hun karakteristieke "chimneys" Boven het dorp glibberen we naar een uitzichtpunt waar we een prachtig zicht hebben op de Eftelingachtige omgeving. Jammer dat er zonder foto's geen voorstelling van de omgeving gemaakt kan worden!
Na nog wat te hebben rondgelopen, met de ene regenbui na de andere over ons heen, gaan we terug naar het hotel om iets te eten. Al snel klaart het weer op, zelfs het zonnetje komt door en wandelen we weer vol goede moed richting het Goreme Open Airmuseum. Ik weet nog van 3 jaar geleden dat daar een heleboel winkeltjes zijn waar ik me toen flink heb laten gaan met het kopen van leuke, goedkope sieraden. Ik heb weer een foto bij me van het "oude menneke" ( Gerard zegt dat ik op oude lelijke mannetjes val) waar ik toen zoveel gekocht heb, maar helaas, waar ik toen 2,50 voor betaald heb vraagt hij nu 12,50 voor!!!
De foto vind hij leuk maar ik krijg hem toch niet vermurwd, hij gaat tot 5 euro, maar dan stopt het. En ik heb ook zo mijn principes, hoe mooi ik de ketting ook vind, ik koop hem niet! (en ik word er toch chagrijnig van!)
Na nog 3 keer er langs te zijn gelopen in de hoop dat hij me binnen roept, keren we onverrichter zake om. Tot overmaat van ramp KRIJGEN we toch nog een regen en onweersbui over ons heen en zie ik al die mennekes heen en weer rennen om hun kleding en andere spulletjes maar droog binnen te krijgen. Ik heb er niet eens spijt van als het ze niet lukt!!!!!
Zodra het weer een beetje droog is lopen we snel terug naar het hotel, warmen ons een beetje op en gaan mijn verjaardag met een lekker etentje afsluiten.
Ik vond het zo verschrikkelijk leuk om mijn verjaardag hier te hebben doorgebracht! Vooral van de vele smsjes die al van vanmorgen vroeg 8uur binnenkwamen en de berichtjes op ons reisdagboek, heb ik genoten.
Gerard vraagt al de hele dag of zijn, al heel erg vroeg, naar mij verstuurde smsje is binnengekomen maar ik moet hem teleurstellen! Hij had mij zo graag het eerste SMSje willen sturen!! Totdat ik een telefoontje van mijn tante Mia krijg waarin ze zegt dat ik vooral niet moet vergeten om Gerard te bedanken voor de lieve tekst die hij heeft gestuurd!!!! Dus dat wat voor mij bestemd was, heeft nu zij (per ongeluk) gekregen!
PS: bij vorig reisverslag staan nu wat foto's van die dag.
13 Mei 2011 - 16:44
Frans:
Hoi Carry,
Van harte gefeliciteerd met je verjaardag. Nog een fijne dag en vele gezonde en reislustige jaren samen.
Groetjes uit een behaaglijk Halsteren.
Frans en Anne van Tilborg -
13 Mei 2011 - 17:21
Bertie:
Van harte gefeliciteerd met je verjaardag en nog een gezellige avond
wenst je Bertie en Jan. -
13 Mei 2011 - 21:57
Peter & Linda:
Wij hadden ons al gemeld via Hyves, maar voor de zekerheid toch nog snel een dikke proficiat van ons tweekes!
Groetjes ook aan Geer!
Proost! xxx -
13 Mei 2011 - 22:01
Katinka:
lang zal ze leven, lang zal ze leven, lang zal ze leven in de gloria... in de gloria, in de gloria!!!!
Hieperdepiep hoera!!!!
Ik ben weliswaar 3 minuten te laat om je nog op je verjaardag te feliciteren, maar het komt wel vanuit mijn hart! Car, van harte met je 18e verjaardag! :-D en een dikke knuffel! Heb nu pas de kans om op de computer te kijken, vandaar dat ik zo laat ben. Lieve Car en Gerard, ik geniet weer volop van jullie verslagen. Heb het gevoel dat ik stiekem een beetje meereis met jullie... Ik hou van jullie...! Veel plezier en geniet net zo als ik het doe...
XXX -
14 Mei 2011 - 19:47
Ria:
Carry, wel een beetje laat maar toch nog van harte gefeliciteerd met je verjaardag
en dat je nog veel mooie reizen mag maken samen met Gerard.
Geniet ervan,
groetjes Ria.