Back home en van 16 naar 36º - Reisverslag uit Sittard, Nederland van Carry Coppes - WaarBenJij.nu Back home en van 16 naar 36º - Reisverslag uit Sittard, Nederland van Carry Coppes - WaarBenJij.nu

Back home en van 16 naar 36º

Door: Gerard

Blijf op de hoogte en volg Carry

19 Juni 2017 | Nederland, Sittard

De afhandeling van het inschepen en het aanbood gaan van de ferry gaat weer soepel en uiterst correct. We krijgen een groene sticker die er op duidt dat we een hond aan boord hebben waardoor rekening gehouden, met het dier. We gaan als laatsten aan boord en maar ook als eersten er weer af, zodat de tijd dat hij in de auto zit tot een minimum is beperkt. Tevens niet op een dek waar de auto (gedeeltelijk) in de zon zou komen te staan. Mogelijk ook dat er tijdens de reis nog een vorm van toezicht in het laadruim is, maar dat weten we niet. Vlak voordat we afvaren worden alle toegangsdeuren hermetisch gesloten. Het loopt allemaal gesmeerd daar bij DFDS.

De twee uurtjes die de overtocht naar Duinkerke duurt vliegen, uh… varen voorbij. Car vergaapt zich op de TV naar de parade van de Engelse Queen, die vandaag jarig is en ik werk weer een full English Breakfast naar binnen. De hele reis hebben we verder gratis Wifi, dat nog redelijk snel is ook, dus mij hoor je niet klagen.

Baloe heeft zich ook prima vermaakt, zo te zien. Ligt lekker te slapen als we weer bij de auto aankomen en de verse grote vleesbot dat hij gekregen heeft is grotendeels afgeknaagd. De rest van het interieur gelukkig niet. Inmiddels heeft hij aardig in de gaten wat van van hem is en waar hij met zijn poten EN tanden van af moet blijven. Zo’n 24 uurs toezicht en dat bijna 30 dagen lang heeft kennelijk ook vruchten afgeworpen en dat foutje met die schoenen.., ach het is hem allang vergeven. Wij zijn superblij dat hij het reizen in de camper niet eng vindt, lekker tijdens de ritten slaapt en niet wagenziek wordt.

Zoals ik al zei, mogen we als een van de eersten van boord. Meteen daarna een eerste stop en mag hij zijn blaas legen op Franse bodem. Ik mag weer wennen aan het rechts rijden en laat in de middag rijden we Landgraaf weer binnen. Als eerste naar Joep, die we gelukkig fit en vrolijk aantreffen. Mia is er ook natuurlijk maar van die “jonge den” zijn we niet anders gewend.
Joep heeft de helevakantie via de track en trace die ik aan boord heb meegereisd. Via streetview van Google rijdt hij zodoende de hele reis mee en weet ons vaak op bezienswaardigheden onderweg te wijzen, waar we zelf nog geen notie van hadden. Bedankt voor de tips onderweg Joep!
Inmiddels is hij ook al druk bezig om onze reisverslagen weer keurig in boekvorm te gieten en ook dat gaat er elk jaar weer professioneler uitzien. Laat hem maar schuiven daar achter zijn laptop ;)

Daarna 90% van de vakantiemeuk even droppen bij Car. Auto poetsen laten we we nog maar even achterwege met deze temperaturen, met uitzondering van het koelkastje en de afvaltanks natuurlijk. Het is wel even wennen deze hitte. Vergeleken met hier steken die 16, hooguit 20º in Schotland toch wel schril af. En die temperatuur was het probleem nog niet maar de overvloedige regen die we ook gehad hebben had wat ons betreft iets minder mogen zijn. Maar we wisten natuurlijk van tevoren dat Schotland hier berucht om is en wat het land natuurlijk ook een deel van zijn schoonheid geeft. Fris groen en veel prachtige lochs gaat nu eenmaal niet zonder geregeld wat nattigheid.

Dus hebben we (weer) genoten van dit prachtige stukje Europa? Onderweg hoorde ik Car meermalen verzuchten: “Het is hier eigenlijk nog mooier dan Griekenland” . En als die dat zo vergelijkt met haar geliefde Griekenland, dan zegt dat alles over hoe wij de reis beleefd hebben en ik sluit me er helemaal bij aan.
Ruilen we Griekenland nu in voor Schotland? Neuh… dat nou ook weer niet. We zijn zo verwend dat we ons een reisje Griekenland ook nog wel kunnen veroorloven, dus dat houden we nog tegoed dan.

Nog even onze onze achterhoede hier in Nederland bedanken, Joep, Mia, Denise en natuurlijk Anja en René, die weer zorg droegen voor onze flora en fauna thuis. Super bedankt dat jullie weer voor ons klaar stonden.
En allen die weer meelazen en ons via berichtjes lieten weten dat ze mee genoten, jullie ook bedankt. Wij vinden het altijd weer leuk wat feed-back op onze verhaaltjes te krijgen. Tot de volgende reis maar weer en we hebben weer voldoende materiaal om er een mooi fotoboek van te maken.

• 21 Juni 2017 - 18:32

Ja jongens de reis zit er weer op.
    En ja, het enthousiasme dat uit jullie " verhalen " liep, en hetgene dat Carry vertelde over een prachtig land/ schap deed mij ook al denken, griekenland ligt eruit!!!!!!
    Voor jullie en de thuisblijvers is het wellicht leuk dat omroep Max (jullie bekend) het in hun programma "hidden places" de reis dunnetjes gaat overdoen.
    Op naar het volgende avontuur?

• 22 Juni 2017 - 16:41

Yvonne Sormani- Simons:

Jammer dat het weer voorbij is en fijn dat jullie weer goed en wel thuis zijn. Maar dat had ik ook niet nders verwacht met een chauffeur als Geer!
    En Baloe krijgt ook een pluim! Een goed opgevoede hond. Hij kreeg zelfs nog een oorkonde, samen met vrouwtje Carry. En dat paar schoenen? Ja baas daar is hij puber voor. Het is een schat van een hond die helemaal in jullie levensstijl past. Die mag de volgende keer weer mee.