Geen titel vandaag
Door: Carry
Blijf op de hoogte en volg Carry
21 September 2014 | Griekenland, Néa Kallikrátia
Na het enerverende verhaal van gisteren verwachten jullie zeker vandaag weer iets spannends. Helaas, ik ga iedereen teleurstellen want wat vandaag betreft kan ik het verslag van eergisteren wel weer tevoorschijn toveren. Niks dus. Een echte ZONdag .
Het relaas van gisteren neemt vanmorgen veel tijd in beslag om het online te zetten en dan moeten er ook nog de goede foto's bij gezocht worden. Dus is het al laat (elf uur) als we richting het strand vetrekken. Het strand van Nea Kallikratia trekt veel Grieken uit Thessaloniki, het ligt tenslotte maar 35 kilometer ten zuiden van de stad. En dat is op deze zondag goed te merken. Daar waar we eerst maar met ons tweetjes op het strand lagen, daar liggen nu al heel wat families onder de parasols.
Maar er is plaats genoeg want het is hier nog steeds geen Scheveningen.
Er is zelfs bediening vanuit het strandtentje vandaag. We liggen nog geen vijf minuten (Geer weer op zijn bedje en ik op het zand) of de gedienstige ober komt al vragen wat we willen drinken. Er komt geen woord Engels of Duits aan te pas en terwijl hij maar doorbrabbelt in het Grieks onderbreek ik hem in MIJN beste Grieks : "Den Katalaveno" Vertaald: "Ik begrijp je niet!" Maar hij mij wel en taait af.
Om de Griekse economie nog een extra boost te geven wenkt Geer hem een half uurtje later en bestelt een Frappe, een koude schuimende koffie met ijsblokjes. Hij heeft kennelijk begrepen dat we uit het welgestelde Nederland komen, want Geer moet voor zijn bekertje koffie vier euro neertellen. In de Nederlandse trein is het nog goedkoper, Maar goed, zo is de ligstoel van Geer waar hij al twee dagen gebruik van heeft gemaakt, ook meteen mee betaald.
Om onze luie, vul zelf maar in, toch nog een beetje beweging te geven, maken we nog een lange strandwandeling. Maar omdat onze lijven steeds minder wit gaan zien, blijven we vandaag niet te lang op het strand. Op de veranda bij de receptie van het hotel is het ook gezellig zitten en daar kunnen we ook nog even van de WIFI gebruik maken.
Het is jammer dat we in het appartement niet echt kunnen koken en we dus genoodzaakt zijn om elke avond in het stadje te gaan eten. maar zo spekken we in ieder geval nog een beetje het Griekse bedrijfsleven. En zo erg is het tenslotte ook weer niet om je eten voorgeschoteld te krijgen.
De avond is nog lang warm, en net als de vele Grieken slenteren we nog een tijdje door het stadje voordat we weer op huis (hotel) aan gaan.
22 September 2014 - 14:01
Yvonne Sormani-Simons:
Geniet van het uiteten. Thuis kun je nog vaak genoeg koken. Niet dat dat erg is, want koken vind ik leuk, maar je culinair laten verwennen, dat heb je ook niet elke dag. Enjoy!