We zijn er!!
Door: Carry
Blijf op de hoogte en volg Carry
04 Juni 2016 | Italië, Ancona
Voor alle zekerheid heb ik de wekker op half acht gezet, want stel je voor dat we ons verslapen... dan vaart de boot met ons uit Igoumenitsa weg. Niet dat dat heel erg zou zijn want dan beginnen we onze reis gewoon in Patras. Na nog wat te hebben na gedoezeld en een heel erg warme lange douche, staan we klaar om met Beau naar het upperdeck te gaan. Hij om te plassen en wij om te ontbijten. Dan wordt er opeens driftig op de deur gebonkt: "Igoumenitsa, Igoumenitsa"! Als ik heel voorzichtig de deur op een kiertje open (want Beau is alweer illegaal in onze hut) zie ik een steward staan die ons maant om onze hut te verlaten. We kijken elkaar verschrikt aan: "Zijn we er dan nu al?" En het is nog geen kwart over acht! Met die vertraging van gisteren zouden we niet voor elf uur aanmeren. Snel grissen we onze spullen bij elkaar en lopen de twee verdiepingen naar beneden naar de receptie, waarvandaan iedereen wordt geacht om bij elkaar te komen om naar de garages te gaan. De receptionistes zitten wat sullig bij elkaar, verder is er nog niemand te bekennen. Waarvoor dan al die stress opeens? Moeten de hutten soms al op tijd schoon worden gemaakt?
Geer loopt de vier verdiepingen naar het upperdeck om te kijken hoever we nog van de haven verwijderd zijn en inmiddels vertelt een van de receptionistes dat het nog wel een uur kan duren eer we er zijn.
Maar nu kunnen we wel nog lekker op ons gemak ontbijten in de Griekse zon. Het is alleen wel zielig voor Beau die nu weer al die glibberige trappen op moet. Het gaat vanmorgen een klein beetje beter met hem, hij heeft honger en zijn brokjes gaan grif op. Maar het liefste blijft hij toch onder de tafel liggen, het dek blijft voor hem een griezelig iets.
Na een uurtje varen we tussen de kleine eilandjes door de haven van Igoumenitsa binnen. Het is opvallend hoe weinig voertuigen er deze reis aan boord zijn ten opzichte van andere jaren. Het duurt dan ook niet lang of we rijden het vasteland op. Vanaf het dek hebben we een prachtige plek met mooie stranden gespot, tien minuten rijden vanaf de stad. We zijn het al snel eens, hier blijven we de rest van de dag en ook voor de nacht is het een prima plek.
Binnen no time ligt Beau in het water en vermaakt hij zich met de vele zwerfhonden die er rond lopen. En neeee, we brengen er dit keer geen mee terug Rick Leenders!
Route: Igoumenitsa-Igoumenitsa
Gereden: 17 km.