Dolomieten en ander gebergte
Door: Carry
Blijf op de hoogte en volg Carry
02 Juni 2016 | Italië, Fano
2 juni 2016
We hebben heerlijk geslapen op de Brennero. Het geluid van de treinen die langs denderen heeft ons niet uit onze slaap gehouden.
Vandaag staat ons een flinke rit te wachten. Gisteren hebben we niet zo veel kilometers kunnen afleggen omdat er zoveel moois te zien is onderweg. Maar ook nu weer kunnen we het niet laten om langs een flinke omweg naar het zuiden af te zakken. Waar "Henk" onze navi, 6 jaar geleden ons per ongeluk naar toe stuurde, nemen we nu bewust de mooie weg door de bergen naar de Penser Joch die op 2211 m hoogte ligt. Maar we hebben de pech dat de laaghangende bewolking het uitzicht soms verhinderd. Op de radio meldt het nieuws dat het hier op 5 mei nog -16 graden was. De weg naar de top is pas sinds twee weken weer open na maandenlange sneeuwval.
De geocachesite meldt dat er hier een nieuwe cache moet liggen en volgens de beschrijving hoeven we in het restaurant maar even aan de bar ernaar te vragen. Geer is al aan cappuccino en een stuk taart toe dus dat komt goed uit. De waardin knikt lachend als we een beetje schuchter het woord "geocache" laten vallen en komt vervolgens met het doosje aanlopen. Zo hebben we nog nooit een cache hoeven te loggen.
Ondertussen is buiten de bewolking weggetrokken en kunnen we nog snel wat foto's maken voordat we aan de rit naar beneden beginnen. De weg voert door het mooie dal van de Alte Aldigo en eindigt pas wanneer we door tientallen tunnels Bolzano bereiken.
En daar nemen we de autosnelweg. Uit voorgaande jaren weten we dat dit niet het meest bijzondere stukje Italië en het schiet in elk geval een heel stuk sneller op dan de secundaire weg die ernaast loopt. Het weer is redelijk, soms een kleine regenbui maar de meeste tijd schijnt toch het zonnetje.
Aan het begin van de avond zetten we het busje aan de kant net voor het plaatsje Fano dat 40 kilometer voor Ancona ligt. Hoog boven de zee en het strand waar de vele lege ligstoelen getuigen van een regenachtige dag hier in het midden van Italië.
Route: Brennero - Vipiteno- Penser Joch - Bolzano - Verona - Bologna - Fano.
Gereden: 522 km
Slaapplek coördinaten N43.53.413' O12.56.851'
03 Juni 2016 - 14:42
Jeanny En Kees:
Hoi wereldreizigers, wij zijn in de USA maar genieten volop van juliie " story's ". Blijf genieten en maak maar veel veilige kilometers. Met cordiale groeten J&K -
03 Juni 2016 - 15:32
Ank:
Haha zo kregen wij van de week een cache in Heerlen samen met koffie, thee en een paddoburger aan ons tafeltje gebracht. Relaxed hoor ;-)
Mooie route die jullie rijden. Heerlijk, geniet!!!